Nieuwsberichten

Heeft u deze nieuwtjes al gelezen?

21/5/2017

Club Brugge KV 2-1 K.A.A. Gent

In het begin van de wedstrijd had KAA Gent de zaken aardig op orde tegen Club Brugge KV dat zich in de wedstrijd knokte. Nadat Wesley de 1-0 in het Gentse doel tikte waren het de Bruggelingen die het beste voetbal op de grasmat legden. Na de pauze kregen we terug een beter Gent te zien maar toen Vanaken de 2-0 voorbij Kalinic schoot verdween de Gentse hoop voor de tweede plaats. Saief zorgde nog voor de 2-1 maar het zorgde niet meer voor een kentering.

Digest:

Voor Club Brugge KV speelden Horvath, Palacios, Poulain, Denswil, Cools, Refaelov (74' Simons), Vormer, Vanaken, Limbombe, Vossen (86' Engels) en Wesley (79' Touba) Moraes

Voor KAA Gent speelden Kalinic, Gigot, Troost-Ekong, Mitrovic, Esiti (62' Simon), Neto (83' Verstraete L.), Milicevic (66' Verstraete B.), Saief, Kalu, Coulibaly en Kubo

Gele kaarten: Vossen, Moraes, Neto en Mitrovic

Doelpunt: Wesley (24', 1-0), Vanaken (57', 2-0), Saief (69', 2-1)

In de media:

18/5/2017

KAA Gent 5-2 SV Zulte Waregem

Tijdens deze leuke voetbalwedstrijd werden tal van kansen omgezet in pareltjes van doelpunten. Doordat Club Brugge KV verloor van KV Oostende belooft het nog een spannende wedstrijd te worden in het Jan Breydelstadion.

Digest:

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Gigot (45' Foket), Troost-Ekong, Mitrovic, Asare (65' Gershon), Kubo, Esiti, Milicevic (78' Dejaegere), Kalu, Coulibaly en Saief

Voor SV Zulte-Waregem speelden Bostyn, De fauw (68' Bala), Derijck (45' Dalsgaard), Marrone, Baudry, Hamalainen, Coopman, Lerager, Meité, Kaya en Leye

Gele kaarten: Esiti, Coopman en Meité

Doelpunten: Coulibaly (21', 1-0), Saief (36', 2-0), Kalu (59', 3-0), Coulibaly (61', 4-0), Leye (79', 4-1), Kubo (83', 5-1) en Dalsgaard (87', 5-2)

In de media:

17/5/2017

Atalanta Bergamo volgt Thomas Foket

Thomas Foket lijkt op weg naar de uitgang van de Ghelamco Arena omdat hij zijn in 2018 aflopend contract niet wil verlengen. De 22-jarige rechterflankspeler van AA Gent geniet de belangstelling van heel wat buitenlandse clubs en één daarvan is Atalanta Bergamo. Wanneer het transferdossier van hun afscheidnemende rechtsback Conti in een stroomversnelling raakt, zouden ze wel eens kunnen doorduwen voor Foket. Van een concreet bod van 2,5 miljoen euro plus bonussen - zoals werd gemeld in Italiaanse media - is vooralsnog geen sprake.
16/5/2017

KAA Gent aanvaardt schorsing Louis Verstraete

Vandaag sprak de Geschillencommissie van de KBVB de schorsing uit voor Louis Verstraete die vorige zondag rood kreeg in de slotfase van de partij tegen Charleroi. De 18-jarige middenvelder wordt één speeldag geschorst. Gisteren vroeg het Bondsparket nog een extra speeldag met uitstel maar KAA Gent ging in beroep en zag de strafmaat nu dus beperkt worden. De club gaat dan ook niet in beroep tegen de schorsing.
14/5/2017

KAA Gent 1-1 Sporting du Pays de Charleroi

De Buffalo's geraakten vandaag nauwelijks voorbij Penneteau en zijn collega's die kozen voor zeer defensief voetbal. Kort na de uitsluiting van Saglik waren het wel de Zebra's die op voorsprong kwamen. Dat Kubo voor de pauze vanaf de penaltystip voor de 1-1 zorgde voor hoop in de Gentse rangen. Na de pauze bleef KAA Gent op zoek gaan naar de volle buit maar het moest zich tevreden stellen met deze puntendeling.

Digest:

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Gigot, Mitrovic, Asare, Foket (78' Verstraete), Neto, Milicevic, Saief, Dejaegere (78' Bjedov), Perbet (83' Verstraete L.) en Kubo

Voor Sporting du Pays de Charleroi speelden Penneteau, Martos, Dessoleil, Mata, Marcq, Saglik (61' Marinos), Diandy, Tainmont, Harbaoui (79' Bedia) en Pollet (71' N'Ganga)

Gele kaarten: Asare, Milicevic, Harboui en Marinos

Rode kaarten: Verstraete L. en Tainmont

Doelpunten: Saglik (28', 0-1) en Kubo (40', 1-1, op strafschop)

In de media:

7/5/2017

KV Oostende 4-3 KAA Gent

De Buffalo's namen een voortreffelijke start in de Versluys Arena. Zo waren we pas 12 minuten ver om Saiefs vreemde boogbal over een kansloze Dutoit in doel te zien belanden. Twaalf minuten later was de stand alweer in evenwicht door de treffer van Sianni na een even bizarre fase. Het was de start van de periode waarin de thuisclub een flink stuk sterker was dan onze jongens. Na de pauze werd het een heuse doelpuntenkermis die KV Oostende de zege opleverde. Nochtans had Milicevic voor de 1-2 gezorgd. Daarna boog de thuisclub die achterstand om tot 4-2 door goals van Marusic, Berrier en Rozehnal. Na de 4-3 van Kubo was er nog wat op de gelijkmaker maar die bleef uit.

Digest:

Voor KV Oostende speelden Dutoit, Capon, Rozehnal, Milic, Antunes, Vandendriessche, Jali, Berrier (87' Özkan), Siani, Marusic en Musona (92' Akpala)

Voor KAA Gent speelden Kalinic, Gigot, Mitrovic (84' Troost-Ekong), Gershon, Kalu (45' Verstraete), Neto, Dejaegere (86' Perbet), Saief, Milicevic, Coulibaly en Kubo

Rode kaart: Milic

Gele kaarten: Antunes, Saief en Kalu

Doelpunt: Saief (12', 0-1), Sianni (24', 1-1), Milicevic (56', 1-2), Marusic (65', 2-2), Berrier (71', 3-2), Rozehnal (78', 4-2) en Kubu (80', 4-3).

In de media:

5/5/2017

Glenn Dhiedhiou tekent eerste profcontract bij AA Gent

AA Gent heeft de 16-jarige aanvaller Glenn Dhiedhiou definitief binnen weten te halen. De fel begeerde spits stond in de belangstelling van binnen - en buitenlandse topclubs maar tekende gisteren een contract tot juni 2020 bij de Buffalo's. Eerder deze maand liet Dhiedhiou zich nog opmerken tijdens het internationaal toernooi van Dinamo Tbilisi waar hij een hattrick scoorde tegen Inter Milaan.
30/4/2017

KAA Gent 0-0 RSC Anderlecht

De clash tussen KAA Gent en RSC Anderlecht eindigde ondanks de bij mekaar gevoetbalde kansen op 0-0.

Digest:

Voor KAA Gent speelden Kalinic, Gigot, Mitrovic, Gershon, Foket, Milicevic, Dejaegere (74' Verstraete), Saief, Kubo, Coulibaly en Simon (62' Kalu)

Voor RSC Anderlecht speelden Boeckx, Applah, Spajic, Mbodji, Obradovic, Trebel (66' Tielemans), Hanni, Dendoncker, Chipciu, Teodorczyk (72' Thelin), Acheampong (86' Bruno)

Gele kaarten: Mitrovic, Spajic, Mbodji en Chipciu

In de media: