Nieuwsberichten

Heeft u deze nieuwtjes al gelezen?

25/4/2017

SV Zulte Waregem 0-2 KAA Gent

In een matige eerste helft was het KAA Gent dat de meeste doelkansen wist te creëren tegen een makke thuisclub. In de 24ste minuut wist Kubo de 0-1 op het bord te zetten. Na de pauze kregen we een sterker SV Zulte Waregem te zien en dat resulteerde in een spannend kijkstuk met fraaie doelkansen voor beide teams. Enkel Coulibaly wist in de slotfase nog eens een bal tegen de netten te prikken.

Digest:

Voor SV Zulte Waregem speelden Steppe, De fauw (45' Meité), Baudry, Dalsgaard, Derijck, Lerager, Marrone, Coopman (69' Kaya), Madu, Mühren (45' Gueye) en Leye

Voor KAA Gent speelden Kalinic, Gigot, Troost-Ekong, Gershon, Foket, Milicevic, Dejaegere (91' Schoofs), Saief (72' B. Verstraete), Kubo, Coulibaly en Simon (60' Matton)

Gele kaarten: De fauw, Gueye, Madu, Dejaegere en Verstraete

Doelpunten: Kubo (24', 0-1) en Coulibaly (93', 0-2)

In de media:

25/4/2017

Gentse jeugd verovert brons in Georgië

De U16/17 van AA Gent heeft andermaal Inter Milaan verslagen op het internationaal jeugdtoernooi van Dinamo Tbilisi in Georgië. Net als tijdens de poulewedstrijden toonde Gent zich - deze keer na het nemen van strafschoppen (5-4) - de betere in een onderling duel met Italiaanse topclub Internazionale. Na de reguliere speeltijd stond het 0-0.
25/4/2017

Vanhaezebrouck hoopt vurig op een fitte Dejaegere

In de Gentse wedstrijdselectie voor de partij op bezoek bij Zulte Waregem staan er nog flink wat vraagtekens achter de namen van Danijel Milicevic en Brecht Dejaegere. Vooral de afwezigheid van deze laatste zou de Gentse coach voor flink wat kopzorgen opleveren. Door de schorsing van Anderson Esiti en vermits Renato Neto nog niet wedstrijdfit is, raken het aantal opties voor de rol van recupererende middenvelder sterk uitgedund.

Dejaegere komt vandaag in HLN nog eens uitgebreid terug op zijn "negatief imago". Zo draagt hij al een poosje de titel van "matennaaier". Bijgevolg mogen tegenstanders al te vaak hem ongestraft hardhandig aanpakken: "Kijk, ik heb nog nooit toneel gespeeld. Ik ben géén komediant. Een matennaaier evenmin - wat heb ik dat woord al vaak gelezen. (zucht) Vraag eens aan de trainers die zeggen dat ik een matennaaier ben, of ze graag een Brechtje in hun ploeg zouden hebben. Ik ben een faire speler. Eén die níemand een gele kaart aannaait. (mijmert) Ruud Vormer zei me onlangs: 'Jij kan goed vallen, man!' 'En jullie doen dat niet?', vroeg ik. 'Kijk vanavond maar eens naar de beelden.' Immers had die dag een paar keer over de grond gerold na een tackle van William (Troost-Ekong, red.), maar toen de scheids geel trok, stond hij meteen weer recht. De mensen letten daar niet op, hé. Ze kijken alleen nog naar Brecht Dejaegere. 'Hoeveel keer gaat hij nu weer tegen de grond gaan?', vragen ze zich af. Tja. Ik sterf zogezegd negen keer per wedstrijd. (grijnst) Ik ben nochtans geen kat - ik heb het voor honden."

"Kijk, ik heb nooit de bedoeling om spectaculair te vallen. (denkt na) Misschien komt het omdat ik het onderdeel 'valtechnieken' heb gekregen tijdens mijn studies Lichamelijke Opvoeding - ik heb ook gymnastiek gevolgd. Nu, ik probeer de jongste tijd sneller opnieuw recht te staan. En laat ons eerlijk zijn, de laatste tackles die ik moest incasseren, waren wel serieus, hé. Harbaoui, Poulain... Voor hetzelfde geld stond ik maanden aan de kant. Poulain kwam met zijn twee voeten vooruit op me ingevlogen. Gelukkig sprong ik - normaal doe ik dat niet, maar ik kreeg op het laatste moment een ingeving. Was ik doorgegaan, dan mocht ik opnieuw een halfjaar revalideren. Vergelijk het gerust met de tackle van Sergio Ramos op Messi, in de Clásico zondag. Gelukkig sprong Messi ook, maar Ramos kreeg wél rood."
25/4/2017

Gentse jonkies sneuvelen in halve finale

De Gentse U16/17 verloren gisteren hun halve finale van het internationaal jeugdtoernooi van Dinamo Tbilisi tegen het Nederlandse AZ Alkmaar met 0-2. Eerder wonnen ze hun eerste twee poulewedstrijden tegen de thuisploeg en Inter Milaan. De derde poulewedstrijd werd dan weer verloren van Qabala (Azerbeidzjan).
21/4/2017

KAA Gent 1-1 KV Oostende

In een aangename eerste helft had onze club een reeks prima doelkansen maar wisten ook de enorme mogelijkheden niet te verzilveren. Toen de Gentse stormloop wat ging liggen kwamen de kustjongens nadrukkelijker voor het Gentse doel maar ook zij wisten niet te scoren. Ook na de break gingen de twee teams voor de zege en dat zorgde voor een reeks prangende fases voor de beide doelen. In de 66ste minuut wist Berrier de score te openen. Lang duurde die Oostendse voorsprong niet want Kubo trapte in de 72ste minuut de gelijkmaker voorbij Proto. Kort daarvoor moest Dejaegere geblesseerd het veld verlaten. Even leek KAA Gent nog de zege op zak te gaan steken maar het moest zich tevreden stellen met dit gelijkspel na een felbevochten duel.

Digest:

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Gigot, Gershon, Mitrovic, Dejaegere (71' Kalu), Esiti (73' Matton), Milicevic, Asare, Kubo, Perbet (63' Coulibaly) en Simon

Voor KV Oostende speelden Proto, Marusic, Bossaerts, Millic, Antunes, Canesin (84' El Ghanassy), Vandendriessche (90' Özkan), Berrier, Siani, Musona en Dimata (81' Akpala)

Gele kaarten: Esiti en Proto

Doelpunten: Berrier (66', 0-1) en Kubo (72', 1-1)

In de media:

21/4/2017

"Bonucci en Chiellini maken van verdedigen een kunst"

In Het Laatste Nieuws heeft Rami Gershon het over de hervonden defensieve stabiliteit van de Buffalo's. In één adem spreekt de Israëli vol lof over de de defensie van Juventus: "Wow, wat was het fan-tas-tisch om de verdediging van Juventus aan het werk te zien", blikt Gershon vol bewondering terug op het duel in Barcelona. "Barcelona heeft álles geprobeerd, maar ze raakten er amper door. Weet je, als je zelf in het voetbal zit, kan je daar echt van genieten. Zelfs meer dan van die 6-1 tegen PSG. Bonucci en Chiellini waren top - ze maken van verdedigen een kunst. Juventus is een voorbeeld voor ons. We moeten één geheel vormen als verdediging. Hopelijk lukt dat tegen Oostende. Makkelijk wordt dat niet, ze zijn moeilijk te bespelen en beschikken over veel individuele kwaliteit. We zullen de overwinning ongetwijfeld niet cadeau krijgen, maar wel zelf moeten afdwingen."
21/4/2017

"Op Sam kun je in alle omstandigheden bouwen"

In Het Nieuwsblad/De Gentenaar komen vandaag een ex-ploegmakker en een voormalige coaches van Samuel Gigot aan het woord. De Franse verdediger van AA Gent ontpopte zich de voorbije maanden tot één van de beste verdedigers in de Jupiler Pro League en dat is geen verrassing voor Kortrijk-middenvelder Gertjan De Mets: "Ik schrik er helemaal niet van dat Sam het zo goed doet”, aldus zijn ex-ploegmakker van KV Kortrijk Gertjan De Mets. “Hij stond bij ons minder in de spotlights, maar wie dagelijks met hem werkte, kon niet naast zijn kwaliteiten kijken. Zeker zijn eerste seizoen samen met Chanot was indrukwekkend. Puur defensief is hij heel sterk."

Voor de gewezen collega van Gigot zit de broer van een Franse rugby-international nog niet aan zijn plafond: "Ik ben ervan overtuigd dat hij op termijn een niveau hoger aankan dan AA Gent. Tegen Tottenham heeft hij een stevig visitekaartje afgegeven. Op Wembley was hij ijzersterk terwijl de ploeg het heel moeilijk had. Op Sam kun je in alle omstandigheden bouwen."

Johan Feberer, trainer van de reserven van Arles-Avignon, is evenmin verbaasd met de ontwikkeling van Gigot: "Gigot en Steven Fortès, die nu bij Le Havre in de Ligue 2 speelt, vormden een ijzersterk verdedigingsduo. We pakten de dubbel en promoveerden. Gigot had toen al atletische kwaliteiten. Het moet in de genen zitten, want zijn broer is een uitstekend rugbyspeler. Samuel was aanvankelijk iets te onstuimig en pakte te veel gele kaarten. Dat hebben we eruit proberen te krijgen. Op het einde van het seizoen konden Gigot en Fortès alle twee een profcontract tekenen."

Ook Victor Zvunka had Gigot onder zijn hoede bij Arles-Avignon: "“Bij de A-ploeg leerde hij veel van de voormalige Franse international Gaël Givet ( ex-Monaco, Marseille en Blackburn, nvdr.). Givet speelde hij Arles toen Gigot prof werd, merkte vrij snel dat Samuel veel in zijn mars had en gaf hem daarom vaak tips”, aldus Seberer. “Bij Kortrijk was Samuel soms rechtsback, maar hij heeft alle kwaliteiten van een moderne centrale verdediger. Ik heb hem het voorbeeld gegeven van Lilian Thuram, die van rechtsback naar centrale verdediger evolueerde en zo een extra dimensie in zijn spel had. Als Gigot zijn progressie kan doortrekken, zou hij niet misstaan in Engeland.”
17/4/2017

Sporting du Pays de Charleroi 0-1 KAA Gent

De Zebra's begonnen zeer gemotiveerd aan de wedstrijd maar hadden geluk dat de ref het handspel van Dessoleil niet bestrafte met een penalty. Beide team kozen voor de aanval maar toch was het wachten tot de 23ste minuut om de score te zien openen via Kubo die de bal in de korte hoek onder Penneteau schoot. In een evenwichtige tweede helft hadden de twee teams de nodige moeite om nog eens doorheen de defensieve linies te glippen.

Digest:

Voor Sporting du Pays de Charleroi speelden Penneteau, Mata, Martos, Dessoleil, Willems (45' Tainmont), N'Ganga, Fall, Marcq, Diandy, Benavente (72' Pollet) en Bedia (61' Harbaoui)

Voor KAA Gent speelden Kalinic, Gigot, Gershon, Mitrovic, Kalu (80' Foket), Milicevic, Esiti (45' Dejaegere), Asare, Kubo, Coulibaly en Simon (88' Matton)

Gele kaarten: Benavente, Esiti, Tainmont en Harbaoui

Doelpunt: Kubo (23', 0-1)

In de media:

15/4/2017

Moses Simon: "1 mindere match bij AA Gent en je hebt een probleem"

In Het Laatste Nieuws praat Moses Simon openhartig over zijn hervonden zelfvertrouwen en zijn ambities. "Als ik de kans krijg, zal ik ze grijpen. Ik ben klaar voor een volgend hoofdstuk. Mijn doel is om ooit in de Premier League te spelen, maar dat hoeft daarom niet mijn volgende stap te zijn. West Brom? Middlesbrough? Ik lees die artikels op internet ook, maar vraag me niet of de interesse klopt. Ik wil niet uit mijn evenwicht gebracht worden. Ik focus me momenteel gewoon op het voetbal", aldus de Nigeriaanse aanvaller die stiekem droomt van een tweede Gentse landstitel.

"De titel is opnieuw mogelijk. We hebben in die twee wedstrijden vertrouwen getankt, maar nu volgt voor mij de moeilijkste match. In Charleroi kon ik nog nooit winnen. Kijk, Charleroi speelt geen voetbal, in tegenstelling tot Anderlecht. Ik zeg niet dat Charleroi geen grote ploeg is, hé, maar het speelt niet zoals grote ploegen dat doen. Charleroi verdedigt vooral."

Het bewijst ook hoe sterk het geloof in eigen kunnen steeg na de kwalificatie voor Play-off 1: "Voor Mechelen waren er veel twijfels of we wel play-off 1 zouden halen. Ook bij mij, ja. Ik ben maar een mens, hé. De speech van de president en meneer Louwagie toonde aan dat er veel druk was. Niemand wilde play-off 2 spelen", vertelt Simon die soms wel wat kampt met een gebrek aan vertrouwen. "We weten allemaal dat wanneer je bij AA Gent één mindere match speelt, je een probleem hebt. Je kan meteen weer uit de ploeg vallen, terwijl ik bij AS Trencin zeker was van mijn plaats."
14/4/2017

Gentse beloften stranden in halve finale

Het bekersprookje van de jonge Buffalo's spatte vanavond uiteen door toedoen van een uitzonderlijk efficiënt Anderlecht dat aan 100% afwerkte. Kayembe bracht de bezoekers op voorsprong, waarop Adilson Mendes nog voor de pauze gelijkmaakte. Na de rust bracht Kayembe paars-wit opnieuw aan de leiding en nadat een glasheldere strafschop voor de thuisploeg niet werd gefloten, besliste Kule Mbombo de partij.

AA Gent: Segers, Burssens, Cerovec (Jalloh), Kabangu, Verstraete, Vandenberghe, Razzi, De Smet, Mendes, Cagro (Callebaut) en Walen
14/4/2017

Gentse beloften op zoek naar finaleplaats

Vanavond (18u00) spelen de beloften van AA Gent op het veld van JV De Pinte hun halve finale van de Beker van België tegen Anderlecht. Voor coach Bart Van Renterghem uiteraard ook een cruciaal duel: "Een finale halen zou speciaal zijn, voor die jongens zou zo'n finale dus hét moment zijn om voor één keer uit de schaduw van de eerste ploeg te treden", lezen we in Het Laatste Nieuws. Vermits de leeftijdsgrens in het bekertoernooi onverbiddelijk op 21 jaar ligt, kunnen uit de ruime Gentse A-kern enkel Thibault De Smet en Louis Verstraete vanavond aantreden.
14/4/2017

Dejaegere en Saief terug inzetbaar

Bij AA Gent komen Brecht Dejaegere en Kenny Saief terug in aanmerking voor een wedstrijdselectie. Beide spelers ontbraken vorig weekend op bezoek bij Anderlecht maar konden deze week de trainingen hervatten. Stefan Mitrovic en Anderson Esiti ontbraken eerder deze week dan weer op training, allebei ondervinden ze nog hinder van een contractuur maar verwacht wordt dat ze gewoon aan de aftrap komen in Charleroi. Voor Renato Neto komt dit duel uiteraard nog te vroeg, de Braziliaan kan dan wel al gedeeltelijk meetrainen met de groep maar op een echt wederoptreden is het nog even wachten.
11/4/2017

Jonge refs ontmoeten Buffalo's

Gisterenmiddag stond er een ontmoeting op het programma tussen de spelersgroep en technische staf van AA Gent en de jonge refs van de Gentse Referee Academy. Deze scheidsrechters van de toekomst genieten een intensieve opleiding in het kader van het Referee Ambassador-project van de KBVB dat het groeiende tekort aan refs en de kwaliteit van het scheidsrechtersgild wil oplossen.
9/4/2017

RSC Anderlecht 0-0 KAA Gent

Over de eerste helft viel eigenlijk niets te vertellen. De beide teams misten het vernuft om de organisatie van het andere team te ontwrichten. KAA Gent had dan wel wat meer balbezit maar het was wachten tot de 35ste minuut om Boeckx eens aan het werk te zien. De tweede helft was een stuk boeiender met een aantal knappe doelkansen voor de beide teams.

Digest:

Voor RSC Anderlecht speelden Boeckx, Appiah, Spajic, Mbodji, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Hanni, Chipciu, Teodorczyk (71' Thelin) en Stanciu (67' Bruno)

Voor KAA Gent speelden Kalinic, Gigot, Gershon, Mitrovic, Foket, Milicevic, Esiti, Asare, Kubo (85' Matton), Perbet (73' Coulibaly) en Simon (77' Kalou)

Gele kaarten: Esiti, Mitrovic en Obradovic

In de media:

6/4/2017

Waarom KAA Gent kan winnen in Anderlecht of toch niet?

In Het Laatste Nieuws zet men vandaag nog eens op een rijtje waarom de Buffalo's zondag zomaar kunnen winnen in Anderlecht en zo de titelstrijd opnieuw helemaal open kunnen gooien. Als eerste argument schuift men de offensieve weelde van KAA Gent naar voren: het team van HVH is niet langer afhankelijk van sterkhouder Laurent Depoitre. Net op tijd verkeren de Gentse spitsen in bloedvorm. Het wordt voor RSCA een hele klus om Perbet, Coulibaly, Simon, Kalu, Kubo en Milicevic te neutraliseren.

Daarnaast beschikt KAA Gent na het vertrek van Matz Sels met Lovre Kalinic terug over een topdoelman die in staat moet zijn om het Brusselse offensieve geweld te stoppen. Maar even belangrijk: in Gent moet er niets, iedereen speelt zonder druk. Titelstress is Gent vreemd. De gelijkenis met 2015 is treffend. En tenslotte is Hein Vanhaezebrouck uiteraard ervaren genoeg om een tactisch plannetje te smeden om paars-wit voor eigen publiek te verrassen.

Toch zijn er een aantal valkuilen die een Gentse stuntzege minder waarschijnlijk maken. Zo zijn de statistieken glashelder in het voordeel van Anderlecht en is de thuisploeg duidelijk beter gewapend dan in het recente verleden en kunnen de Buffalo's niet eeuwig in een underdogrol kruipen. Maar de laatste reden is allicht de meest evidente: het vertrek van Sven Kums is nog steeds niet succesvol opgevangen en dat kan KAA Gent in een topduel als dat van aanstaande zondag zonder twijfel parten spelen.
6/4/2017

Signeersessie smaakt naar meer

Gisterenmiddag vond er in de fanshop van de Ghelamco Arena een eerste signeersessie plaats. Renato Neto, Kenny Saief, Louis Verstraete en Tesfaldet Tekie werden opgewacht door ongeveer 200 fans. Volgens Patrick Lips in HNB/De Gentenaar is zo'n signeersessie de ideale gelegenheid om fans en spelers dichter bij elkaar te brengen: "We willen meer dan ooit een innige band onderhouden met onze fans. Zij zorgen immers voor de onmisbare steun die spelers soms nodig hebben, denk maar aan de onvergetelijke sfeer vorige zondag toen we met een man minder stand konden houden tegen Club Brugge!" Door het grote succes van de eerste sessie vindt er volgende week woensdag in principe een nieuwe signeersessie plaats in de Gentse fanshop.
6/4/2017

Buffalo's ontketenen oorlog in Belgisch jeugdvoetbal

Het is KAA Gent menens om ook in het Belgische jeugdvoetbal een toonaangevende rol te vertolken en daarom voeren de Buffalo's momenteel als het ware een oorlog met de andere Belgische topclubs. Inzet: de grootste voetbaltalenten van het land. "We hebben nu een agressief rekruteringsbeleid", beaamt Michel Louwagie. "Ze hebben jaren bij ons gepikt, nu pikken we terug. We laten niet meer over ons heen lopen, ze moeten rekening houden met ons."

“De voorbije dertig jaar kwamen de topclubs onze grote ­talenten weghalen, maar dat is verleden tijd”, waarschuwt Manu Ferrera, hoofd jeugdopleiding van AA Gent. “We zijn heel actief om de grootste talenten te rekruteren en die zitten nu eenmaal bij de topclubs. De topclubs moeten al rekening met ons houden bij de profs, nu zullen ze dat ook moeten doen bij de jeugd. Ze zullen inspanningen moeten leveren om hun beste spelers te kunnen houden. De maand april is pas begonnen, ons huiswerk is nog niet af”"

En dat de Buffalo's ver willen gaan in hun poging om de toppers onder de Belgische jeugdvoetballertjes naar Gent te halen, blijkt uit de inspanningen die ze leveren: "We hebben een netwerk met pendelbusjes en er komen al heel wat jongens uit Anderlecht”, aldus Ferrera. “Volgend seizoen zullen we ook samenwerken met een internaat in Moeskroen zodat Franstalige spelers bij ons kunnen voetballen en school lopen in hun moedertaal. Daarom zullen we ook samenwerken met hetzelfde instituut waar heel wat jeugdspelers van Anderlecht school lopen."
5/4/2017

KAA Gent krijgt multifunctioneel oefencomplex

Vanaf komende zomer krijgen de Buffalo's een gloednieuw en hypermodern oefencomplex in Oostakker, prijskaartje: ruim zeven miljoen euro. Met twee terreinen, een power-hill voor de opwarming - revalidatieoefeningen met looppiste en een gebouwencomplex met drie lagen zal alles voor handen zijn om de spelers en technische staf in ideale omstandigheden te laten werken. Het huidige complex, inclusief gloednieuw fitnesscenter, zal vanaf volgend seizoen uitsluitend nog door de jeugdteams van AA Gent gebruikt worden.
5/4/2017

Vanhaezebrouck past voor Arsène Wenger-model

Ivan De Witte zou maar wat graag Hein Vanhaezebrouck zien evolueren tot de Arsène Wenger van AA Gent. Maar dat is vooralsnog een brug te ver voor de ambitieuze coach die binnenkort wel zijn contract zal verlengen bij de Buffalo's. “Je moet rekening houden met de leeftijd van Hein (53 jaar, nvdr.). Hij wil zich nog niet settelen in zo'n Wenger-model”, aldus De Witte in Het Nieuwsblad. “Dan moet je middelen zoeken om je coach toch langer aan je te binden. Het belangrijkste is dat de continuïteit naar volgend seizoen verzekerd is. Al blijf ik bij mijn uitspraak die ik deed in Stadion. Het staat na onze gesprekken voor negentig procent vast dat Hein blijft, maar in het voetbal is tien procent soms veel.”
4/4/2017

Kranten loven uitblinker Lovre Kalinic

Zowel HLN als HNB/De Gentenaar komen vandaag nog eens terug op de knalprestatie van Lovre Kalinic, de 27-jarige doelman van de Buffalo's. De Kroaat had met een resem reddingen immers een groot aandeel in de Gentse zege tegen Club Brugge. Vedran Runje, in het verleden zelf aan de slag als doelman bij Standard, is momenteel keeperstrainer van het Kroatische nationale elftal en kent Kalinic uiteraard bijzonder goed. Hij gaat in beide kranten dieper in op het "fenomeen Kalinic".

"Ik wist meteen dat Gent de goeie stap was voor Lovre", opent Runje in HLN. "Hij moest ook naar een sterkere competitie, want in Kroatië krijg je als doelman van Hajduk alleen tegen Rijeka en Dinamo Zagreb werk. In België moet je er elke week staan. Lovre heeft dezelfde stijl als Courtois: groot, goed gepositioneerd en altijd rustig."

"In Engeland zijn ze zot van zulke impressionante doelmannen. Ach, Lovre zou gemakkelijk meekunnen in de Premier League. Nu al, ja - hij is er klaar voor. De enige reden waarom hij er nog niet speelt, is omdat hij geen werkvergunning kreeg toen Aston Villa contact opnam. Wij, ex-Joegoslaven, kunnen niet zo gemakkelijk naar Engeland. Je moet al een bepaald percentage interlands gespeeld hebben om daar te kunnen tekenen. Maar dat Lovre's ultieme bestemming de Premier League of de Bundesliga is, daar moet je niet aan twijfelen. Hij toont nu al in België tot wat hij in staat is."

Ook Geert De Vlieger laat in HNB/De Gentenaar zijn licht schijnen over de Gentse doelman en hij heeft het onder andere over de geldingsdrang van Kalinic: "Eén fase uit de topper tegen Club Brugge vond ik illustratief voor de ondersteuning die Kalinic aan zijn verdediging geeft, waardoor die zekerder en stabieler geworden is. Na een verre inworp van Club Brugge stond er een veldspeler van Gent bij een veldspeler van Club. Maar Kalinic duwde zijn eigen verdediger omver - waar de ref uiteraard niet voor kan fluiten - waardoor die tegen de Club Brugge-speler botst en kan dan zelf de bal pakken. Zo'n fase geeft de verdediging het gevoel: We hebben een doelman die moeilijke situaties voor ons oplost en ondersteunt. Kalinic heerst in zijn zestien."

Ook Stipe Pletikosa, voormalig doelman van het Kroatische nationale elftal, heeft woorden van lof voor zijn landgenoot in HNB/De Gentenaar: "Hij weet waarmee hij bezig is. Lovre wordt momenteel bij de nationale ploeg geblokkeerd door Monaco-doelman Subasic - die uitstekend bezig is - maar hij is zijn gedoodverfde opvolger. Ik ben ervan overtuigd dat hij binnenkort klaar zal zijn voor een grotere competitie dan de Belgische. Hij is zich bewust van de weg die hij af te leggen heeft om dat doel te bereiken. Je zal geen uitspattingen van hem zien.”
4/4/2017

AA Gent - Anderlecht uitverkocht

Net als de topper van vorige zondag tegen Club Brugge zal AA Gent ook grote titelfavoriet Anderlecht in een uitverkochte Ghelamco Arena ontvangen. Door de enorme toeloop op de PO1-abonnementen is het aantal beschikbare tickets voor de resterende thuiswedstrijden van de Buffalo's bovendien bijzonder beperkt. Snel zijn is de boodschap!
4/4/2017

Akkoord tussen Hein Vanhaezebrouck en AA Gent

Hein Vanhaezebrouck blijft trainer van AA Gent, zo meldt vanochtend Het Laatste Nieuws. De succescoach van de Buffalo's bereikte een overeenkomst met het Gentse clubbestuur voor een nieuw én sterk verbeterd contract dat hem tot juni 2019 aan Gent verbindt. Met deze nieuwe overeenkomst zou HVH de best betaalde coach op de Belgische velden worden. Het is enkel nog wachten op de terugkeer uit vakantie van Mogi Bayat, de manager van HVH, om alles te officialiseren.
Vanhaezebrouck wil AA Gent in de komende jaren laten uitgroeien tot een absolute vaste waarde aan de top van het Belgische voetbal, terwijl Ivan De Witte en Michel Louwagie zich langer verzekerd weten van het ultra-professionalisme en perfectionisme dat HVH zo typeert. Het is geen geheim dat men in Gent al heel veel verantwoordelijkheid gaf aan hun coach. Maar in de toekomst zou men hem nog meer willen betrekken bij de sportieve leiding en uitbouw van de club.
2/4/2017

K.A.A. Gent 2-1 Club Brugge KV

De Buffalo's wisten vanavond de Slag van Vlaanderen te winnen. Club Brugge KV was nochtans vroeg in de partij op voorsprong gekomen via Moraes die wat later geblesseerd naar de kant moest. Ondertussen was K.A.A. Gent steeds beter aan het spelen en dat leverde ook doelkansen op. Eentje daarvan werd magistraat afgerond door Moses die vlak voor de pauze ook de toegekende strafschop feilloos omzette. Na de break pakte Troost-Ekong een tweede gele kaart en dat zorgde voor nieuwe hoop in de Brugse rangen. De keren dat zij op doel konden besluiten troffen ze Kalinic op hun weg naar het doel.

Digest:

Voor K.A.A. Gent speelden Kalini, Gigot, Troost-Ekong, Mitrovic, Dejaegere, Kubo (71' Milicevic), Esiti, Asare, Kalu (57' Foket), Coulibaly en Simon (75' Gershon)

Voor Club Brugge KV speelden Butelle, Van Rhijn, Poulain, Denswil, De Bock, Vormer, Simons (61' Vossen), Immers, Claudemir, Vanaken en Moraes (24' Engels)

Gele kaarten: Djaegere, Kalu, Coulibaly, Poulain en Claudemir

Rode kaart: Troost-Ekong (2x geel)

Doelpunten: Moraes (8', 0-1), Simon (25', 1-1) en Simon (46', 2-1 op strafschop)

In de media:

16/3/2017

KRC Genk 1-1 KAA Gent

Vanavond werd de terugwedstrijd afgewerkt van het Europese duel tussen KAA Gent en KRC Genk. Het spektakelgehalte was in Genk een stuk minder. In deze overbodige partij moesten de toeschouwers zich tevreden moesten stellen met de doelpunten van Castagne en Verstraete.

Digest:

Voor KRC Genk speelden Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen (80' Janssens), Pozuelo (45' Schrijvers), Malinovskiy, Berge, Buffel (75' Trossard), Samatta en Boëtius

Voor KAA Gent speelden Kalinic, Gigot, Mitrovic, De Smet, Foket, Ibrahim, Dejaegere, Simon, Kalu, Perbet (62' Verstraete) en Coulibaly

Doelpunten: Castagne (21', 1-0), Verstraete (84', 1-1)

In de media:

16/3/2017

Vermoedelijk elftallen KAA Gent en KRC Genk

Vermoedelijke elf KAA Gent: Kalinic, Gigot, Mitrovic, Gershon, Foket, Rabiu, Dejaegere, Simon, Kalu, Coulibaly en Perbet
Wisselspelers: Thoelen, Rinne, Asare (?), De Smet, Burssens, Abdelali, L. Verstraete, Kabangu en Walen
Geblesseerd: Neto, Milicevic, Tekie, Matton en Saief
Geel gevaar: Coulibaly
Geschorst: Esiti (1/1)


Vermoedelijke elf KRC Genk: Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Pozuelo, Berge, Malinovskiy, Buffel, Samatta en Boëtius
Wisselspelers: Jackers, Walsh, Dewaest, Kumordzi, Trossard, Heynen en Schrijvers
Geblesseerd: Karelis, Vanzeir en Bizot
Geel gevaar: niemand
Geschorst: niemand
16/3/2017

"Wij zijn Barcelona niet"

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn Europese dromen voor dit seizoen opgeborgen. De Gentse coach rekent niet meer op een stunt in Genk en laat in de ochtendkranten optekenen dat hij met een laag verwachtingspatroon toeleeft naar de return: "Hier met vier goals verschil komen winnen, is bijna onbegonnen werk. Zeker als je weet dat niet iedereen beschikbaar is - we hebben bijna geen invallers meer. We gaan proberen om een goed resultaat neer te zetten, maar 0-4... Barcelona kan dat. Mits hulp van derden. Anders was het hen ook niet gelukt. (lachje) Maar wij zijn Barcelona niet, hé", aldus HVH in Het Laatste Nieuws.

Toch blijkt de Gentse spelersgroep nog steeds te geloven in een onwaarschijnlijke comeback. Hein Vanhaezebrouck tempert dat enthousiasme: "Ze geloven er meer in dan ik", grapte hij. "Maar net daar zit het gevaar. Als je de realiteit uit het oog verliest, riskeer je helemaal onderuit te gaan. Ik wil mijn spelers daarvoor behoeden. Ze mogen en moeten erin geloven, op voorwaarde dat ze uitgaan van de realiteit. Nu zeggen dat we hier vier keer gaan scoren... (schudt van neen) Ik ga er trouwens van uit dat we zeker meer dan vier keer zouden moeten scoren, want in Genk de nul houden, is niet zo evident."
16/3/2017

Vier Gentse beloften reppen zich naar Genk

De Gentse ziekenboeg puilt terug aardig uit en hierdoor heeft Hein Vanhaezebrouck vier Gentse beloften opgeroepen om zich vandaag in het spelershotel in Lanaken te melden. Het gaat om Yassine Abdelali, Andreas Burssens, Elton Kabangu en Danté Walen. Ondertussen blijven Thomas Matton (kuit), Kenny Saief (adductoren), Renato Neto (knie), Danijel Milicevic (knie) en Tesfaldet Tekie (heup). Nana Asare is dan weer onzeker voor de return in Genk. Rob Schoofs, Yuya Kubo, William Troost-Ekong en Darko Bjedov zijn niet speelgerechtigd.
15/3/2017

Vandaag start PO-aboverkoop bij KAA Gent

Vanaf vandaag om 12u00 kun je zowel online als aan de loketten in de Ghelamco Arena terecht voor de PO-aboverkoop van KAA Gent. De prijzen en praktische regeling zijn identiek aan vorig seizoen. Zo geldt er een voorrangsperiode voor seizoensabonnees tot en met 26 maart. Vrije plaatsen kun je natuurlijk al meteen kiezen. De losse ticketverkoop (online én aan de loketten) voor de eerste thuiswedstrijd, op zondag 2 april tegen Club Brugge, start pas op donderdag 30 maart om 12u00.
12/3/2017

KAA Gent 3-0 YR KV Mechelen

De Buffalo's wisten in de belangrijke thuiswedstrijd tegen een rechtstreeks concurrent het ticket voor PO I te bemachtigen. Tegen YR KV Mechelen werd het 3-0 door de treffers van Perbet, Kubo en Kalu.

Digest:

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Troost-Ekong, Gigot, Asare (93' De Smet), Foket, Dejaegere (76' Ibrahim), Esiti, Kubo, Kalu, Perbet (77' Coulibaly) en Simon

Voor YR KV Mechelen speelden Coosemans, Paulussen (35' Van Cleemput), Cocalic, De Witte, Bjelicia, Matthys, Vanlerberghe, Rits, Filipovic (51' Croizet), Claes (66' Osaguona)

Gele kaarten: Troost-Ekong, Perbet, Claes, Verdier en Van Cleemput

Doelpunten: Perbet (32', 1-0), Kubo (45', 2-0) en Kalu (46', 3-0)

In de media:

11/3/2017

Nieuw Gents oefencomplex kost ruim 7 miljoen euro

Momenteel wordt er in Oostakker verwoed gewerkt aan de bouw van het nieuwe oefencomplex van AA Gent. Deze week startte men met de constructie voor het spelersverblijf met slaapruimtes. Het ganse complex wordt nu al begroot op 7 miljoen euro. AA Gent wil in juli het complex in gebruik nemen en het bestaande complex aan de Warmoezenierweg overdragen aan de jeugd.
11/3/2017

KAA Gent op stage in Venlo

Aansluitend op de Europese trip naar Genk zullen de Buffalo's ook een korte stage afwerken in het Nederlandse Venlo. Vorige seizoenen bereidde AA Gent steeds de play-offs voor in San Pinatar maar nu is HVH door de succesvolle Europese campagne verplicht om bij te sturen in zijn voorbereiding.
9/3/2017

K.A.A. Gent 2-5 KRC Genk

De Gentse hoop werd al in de eerste helft een fors stuk minder door de demonstratie van KRC Genk. Hoewel onze club aardig aan de match begon keek de brigade van Hein voor de pauze al aan tegen een indrukwekkende 1 -4 omdat de Limburgers ons nadien in alle facetten van het voetbalspelletje overklasten. De tweede helft was een pak minder intens dan de eerste 45 minuten. Net toen iedereen dreigde in te dommelen was Coulibaly daar om de 2-4 in doel te koppen. Wat later kon Perbet ons naar een 3-4 trappen maar hij zag zijn penalty door Ryan gestopt worden. De streep door de Gentse rekening werd nog groter door Samatta die in de 72ste minuut de 2-5 aantekende. Kort voor het einde werd K.A.A. Gent door de uitsluiting van Esiti tot 10 herleid.

Digest:

Voor K.A.A. Gent speelden Kalinic, Gigot, Gershon, Mitrovic, Matton, Esiti, Verstraete (45' Rabiu), Saief (75' Simon), Kalu, Perbet (75' Foket) en Coulibaly

Voor KRC Genk speelden Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Berge, Pozuelo, Malinovskiy (80' Heynen), Boëtius (45' Buffel), Samatta en Schrijvers (89' Trossard)

Gele kaarten: Coulibaly en Rabiu

Rode kaart: Esiti (2x geel)

Doelpunt: Malinovskiy (20', 0-1), Kalou (26', 1-1), Colley (32', 1-2), Samatta (40', 1-3), Uronen (45', 1-4), Coulibaly (60', 2-4) en Samatta (72, 2-5).

In de media:

7/3/2017

Gentse beloften winnen in Kortrijk

Met Darko Bjedov en Birger Verstraete als enige vertegenwoordigers van de A-kern wonnen de Gentse beloften gisterenavond op bezoek bij KV Kortrijk. Voor de pauze scoorde jong KAA Gent al tweemaal en in de tweede helft hield het stand ondanks een aansluitingstreffer van de thuisploeg.

KAA Gent startte met: Segers, Cerovec, Burssens, Cagro, Razzi, Abdelali, Vandenberghe, Verstraete, Kabangu, Walen en Bjedov
7/3/2017

De wedergeboorte van Jérémy Perbet

Zowel in het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad / De Gentenaar besteedt men vandaag aandacht voor de bloedvorm waarin Jérémy Perbet sinds enkele weken steekt. De Franse aanvaller leek lange tijd niet te aarden in het systeem van Hein Vanhaezebrouck maar Bredero had gelijk, het kan verkeren. “Ik heb Perbet deze week in de bloemetjes gezet voor de groep omdat ik vind dat de progressie die hij maakt ongelooflijk is”, laat HVH in beide kranten optekenen. Een mooi bewijs voor de hervonden liefde tussen beide protagonisten. Enkele weken terug leek Perbet immers nog onderweg naar de uitgang van de Ghelamco Arena toen een club uit Dubai zich had gemeld bij de ex-topschutter.

“Hij is momenteel een beetje onmisbaar geworden voor ons”, aldus de Gentse coach in HNB. “Ik ben blij dat hij er nog is. Als je zo speelt, komen er nog wel mogelijkheden op een mooie transfer, zelfs al ben je 32. Perbet is zich misschien nooit ten volle bewust geweest van zijn fysieke mogelijkheden. Hij recupereert snel na een match. Hij kan diep gaan, al doet hij dat niet altijd. Het is wel al verbeterd.”

De Buffalo's zetten altijd en overal hoog druk en dat was toch wel wennen voor de ietwat "luie goaltjesdief". “Ik heb dit enkel nog bij Villarreal meegemaakt. In Turkije en Charleroi was het anders voetballen. Het niveau was er iets lager en bij Charleroi moest ik me enkel bezighouden met doelpunten maken", aldus Perbet in HNB. “In de nabespreking van Moeskroen toonde de coach mijn beste acties uit die partij. Hij wilde vooral onderstrepen dat ik toen perfect had uitgevoerd wat hij me had gevraagd. Vóór Nieuwjaar was er een periode waarin ik me niet zo goed voelde, maar ik heb door de zure appel heen gebeten en ik ben blij dat het nu zo vlot gaat.”
7/3/2017

KAA Gent past voorlopig voor maandagavondvoetbal

Dit seizoen zal er niet op maandagavond worden gevoetbald. Nadat enkele clubs met Club Brugge op kop protesteerden tegen het voorstel van Anderlecht en KAA Gent om nog dit seizoen maandagavondvoetbal in te voeren, komt Michel Louwagie hierop terug: "Als je met een bepaald format begint, kan je dat niet en cours de route wijzigen", verklaart de manager van de Buffalo's in Het Nieuwsblad / De Gentenaar.

"Maar volgend seizoen moet het kunnen. De Europees spelende ploeg op maandag thuis laten spelen, moet voor volgend jaar toch bespreekbaar zijn? Het is in het belang van het Belgisch voetbal. Als wij punten zouden tekortkomen voor PO1, dan ligt de oorzaak bij het feit dat we Europees hebben gespeeld. Hetzelfde geldt voor Genk."