september 25, 2022

Buffalo Zone

Real Buffalo Fanatics

De Belgische bekerfinale in 2008

RSC Anderlecht heeft de Beker van België gewonnen. In een zinderende finale wonnen de Brusselaars met 3-2 van K.A.A. Gent. Het waren uitgerekend ex-spelers van de Buffalo’s die de Gentenaars de das omdeden.

De eerste helft ging fel van start. Al na zes minuten scoorde Dominic Foley na een gekraakt schot van Ruiz. Anderlecht scoorde meteen tegen. Gent vergat de organisatie, Deschacht mocht rustig voorzetten vanop links en Polak tikte de bal binnen: 1-1.

De eerste gele kaart van de wedstrijd was voor Thijs, na protest. Gent moest zeker niet onderdoen voor paars-wit en dreigde via Ruiz. Iets voor het halfuur was het opnieuw raak: Olufade draaide zich mooi vrij en schoot op doel. De bal week af op Jelle Van Damme en verdween zo in doel: 2-1.

Vlcek kreeg vijf minuten later dé kans op de gelijkmaker. De Roeck liet de bal glippen, maar Jorgacevic herstelde de fout van zijn verdediger. Aan de overkant dribbelde Fadiga de ganse verdediging van Anderlecht, maar trapte de bal net naast.

Ook met Chatelle in plaats van de onzichtbare Vlcek was Anderlecht niet meteen beter dan Gent. Het spel ging snel op en neer. Khalilou Fadiga haalde zijn trukendoos boven. Met de rug naar de goal knalde hij de bal op de paal.

Gent verzuimde de 3-1 te maken en dus viel het doelpunt aan de overkant. Op voorzet van Chatelle kopte Boussoufa de gelijkmaker tegen de touwen. Twee minuten later maakte Gillet, ook al een ex-speler van K.A.A. Gent, de 2-3 tegen de touwen na een prachtige actie van Hassan en Boussoufa.

Gent kon nadien geen vuist meer maken. Het is de negende keer dat Anderlecht de beker op zijn naam schrijft.

Scheidsrechter: Gumiennny.

K.A.A. Gent: Jorgacevic, Rosales, Suler, De Roeck (85′ Azofeifa), Mutavdzic, Thijs, Maric, Fadiga (74′ Vermouth), Olufade (74′ Ljubijankic), Ruiz, Foley.

RSC Anderlecht: Proto, Wasilewski (63′ Hassan), Pareja, Van Damme, Deschacht, Gillet, Biglia, Polak, Vlcek (46′ Chatelle), Boussoufa, Frutos (89′ Goor).

Doelpunten: 6′ Foley 1-0, 8′ Polak 1-1, 34′ Olufade 2-1, 70′ Boussoufa 2-2, 72′ Gillet 2-3.

Gele kaarten: Thijs, Hassan, Van Damme, Boussoufa, Maric.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.