september 25, 2022

Buffalo Zone

Real Buffalo Fanatics

K.A.A. Gent in Europa

De Europese pioniersjaren

Tijdens de jaren vijftig speelde K.A.A. Gent heel wat internationale wedstrijden vermits het toen in was om prestigetornooien te organiseren. Zo kwam Gent terecht op het tornooi dat door Club Brugge werd ingericht en waar de Buffalo’s met 4-2 de maat namen van Young Fellows Zurich. Andere Europese matchen werden afgewerkt tegen Stade Reims, Penarol Montevideo en Stade Français (Parijs). De verplaatsingen werden in die tijd vooral per trein afgewerkt en het was geen uitzondering om zo’n 10 000 Gentse supporters te zien afreizen naar Brussel omdat het Gentse stadion niet over avondverlichting beschikte.

Om hun supporters te danken voor de steun, speelden de meeste eersteklassers op het eind van een seizoen een heuse galawedstrijd. Zo strikte het bestuur in 1957 het grote Real Madrid dat net hun derde Europabeker voor landskampioenen had gewonnen. Omdat het om een vriendschappelijke partij ging, kwamen Coppens (Beerschot) en Piters (Standard) eventjes voor Gent spelen. De partij zelf was er één van pure voetbalschoonheid en eindigde op 0-9.

Uiteindelijk werd het Gentse stadion voorzien van kunstverlichting en schakelde K.A.A. Gent over naar zaterdagavondvoetbal.

 Europees voetbal krijgt vorm

Niemand minder dan sterspeler Pele werd met zijn club uitgenodigd om te voetballen in het Ottenstadion. Dit gebeurde in het seizoen 1960-1961. Helaas blesseerde hij zich kort voor de partij die Gent met 2-1 won.

Door een hevige en langdurige winter werd het seizoen 1962 – 1963 pas in juni beëindigd. Door de hevige vorst (tot -15 °C) en het wekenlang onbespeelbaar zijn van de velden door de besneeuwde grasmatten had de competitie maar liefst twaalf weken stil gelegen. Om de verloren tijd in te halen werden twee wedstrijden per week gespeeld. Een moordend tempo voor de amateurs die in de vakantie van een welverdiende rust wensten te genieten. De club dacht daar anders over en schreef zich in voor de Rappanbeker (Zomerbeker). Op die manier bood de Uefa aan de clubs de kans om een aantal Europese wedstrijden te spelen. Als club kwam je terecht in een poule van vier clubs. Zo werd Gent opgedeeld in een poule met Young Boys Bern (Zwitserland), Modena (Italië) en Toulouse (Frankrijk). Qua toeschouwersaantallen scoorde deze beker maar zeer laag (1 500 toeschouwers) ook al eindigde Gent tweede in zijn poule.

De Rappanbeker werd later vervangen door de Beker voor Havensteden om uiteindelijk als Intertotobeker door het leven te gaan.

In 1963 schreven de Buffalo’s zich in voor de Jaarbeursstedenbeker. Voor de eerste ronde kregen zij het Duitse FC Keulen voor de kiezen. De Duitse competitieleider versloeg de Gentenaars – die de steun van  2 500 Belgen (vooral soldaten) hadden – met 3-1. Voor de terugwedstrijd kon de coach geen beroep doen op zes geblesseerde basisspelers. Om dit probleem op te lossen inviteerde de club een aantal gastspelers: Lua (Racing White), Van Gansbeke (Eendracht Aalst) en Mon Devos (White Star Ieper). Deze actie kende aanvankelijk een positief resultaat (1-1) maar de Uefa zette later dit resultaat om in 0-3.

Als Gent een primeur op haar naam mag schrijven is het de eerste deelname aan de Europese beker voor bekerhouders. Tot dan werd de Belgische beker enkel in 1912, 1913, 1914, 1927, 1954, 1955 en 1956 georganiseerd. Toen de Europese beker in 1960 het licht zag werden de Belgische voetbalbobo’s wakker en werd een nieuwe bekercompetitie in 1963 ingericht. Omdat Anderlecht en Standard de titel belangrijker vonden, was deze competitie een uitgelezen kans voor een mindere god. Na een zwakke partij met een spannend slot behaalde Gent de beker door met 4-2 (in verlengingen) te winnen van Diest.

De loting bracht voor Gent een onvervalste topclub. West Ham United won de heenmatch met 0-1 in een vol Ottenstadion. Tijdens de terugwedstrijd gaven de Buffalo’s alles wat ze in huis hadden en kwamen met een verdienstelijk gelijkspel terug naar Gent. Alleen de toenmalige coach was helemaal niet gelukkig met het resultaat en de reeds gespannen sfeer tussen hem en de spelers mondde uit in een regelrechte ruzie.

Met amper drie punten meer dan Union en Diest werd de degradatie in ’65 ontlopen en het seizoen had wonden geslagen bij de supporters die hun club links lieten liggen. Met een gemiddelde van slechts 4 000 toeschouwers per wedstrijd werd met heimwee teruggekeken naar die betere tijden waarin ze voor een “vol huis” speelden.

Enkel de wedstrijden tegen Anderlecht en West Ham United zorgden voor meer supporters (resp. 25 000 en 15 000) en de clubleiding zette een grote vernieuwing in. Niet alleen het stadion werd verfraaid, ook de selectie werd versterkt met doelman Gezels die Mance Seghers zou vervangen, verdediger Etienne Dezutter en middenvelder Norbert Deviaene. Voor de spits werden Kasongo, Gilberto en Drazan Jerkovic – topschutter op de wereldbeker van 1962 – naar het Ottenstadion gehaald. James Storme en Urbain Segers verlieten de club.

Tijdens een persconferentie sprak de toenmalige voorzitter René Hoste over een gooi naar de titel. Als voorbereiding op het komende seizoen, kwamen gerenommeerde buitenlandse clubs naar Gent afgezakt: Partizan Belgrado (3-6), Fulham (3-1) en Heracles Almelo (3-0). In deze laatste partij scoorde Jerkovic de drie goals.

Het seizoen verliep niet zoals verhoopt. Na drie matchen viel Jerkovic uit en moest Mance Seghers terug on de lat om de klungelende Gezels uit zijn lijden te verlossen. Uiteindelijk eindigden de Buffalo’s met een enorme achterstand op de kampioen Anderlecht, nl. 17 punten, op de zevende plaats. Het enige positieve was de toename van het toeschouwersaantal.

In die periode werd in Europa de jaarbeursstedenbeker georganiseerd en Gent had niet alleen het geluk dat ze door hun klassering daaraan mochten meedoen, ze waren voor de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde kregen ze een Franse tegenstander, meer bepaald Girondins de Bordeaux. Door een treffer van Lippens in de thuiswedstrijd en een scoorloos gelijkspel in Frankrijk werd de volgende ronde bereikt.
Het was nu de beurt aan het Schotse Kilmarnock om te proberen Gent te verslaan. Gent bood in Schotland enorm veel weerstand en kwam met het kleinste verlies naar huis. Toen de terugwedstrijd eveneens op 1-0 eindigde (doelpunt van Lucien Gellinck) dienden verlengingen een winnaar aan te duiden. Tijdens deze verlengingen toonden de Schotten hun ware aard en toen zij met gevaarlijke tackles en slides de Buffalo’s van slag brachten (rode kaart voor Piet Vander Lippe) scoorden zij de 1-2.

Deze nederlaag zette de teloorgang van K.A.A. Gent in want in 1967 degradeerde de club na 35 jaar voetballen in de hoogste afdeling, naar de tweede liga.

Ook in 1971 betekende Europees voetbal de degradatie van de club. Voorzitter Hoste had plaats moeten ruimen voor Freddy Mastelinck en Robert Naudts. Jef Jurion (Anderlecht) en Ludwig Zorgvliet (Lierse) versterkten de Gentse troepen en het seizoen daarop kwamen Istvan Sztani (Eintracht Frankfurt), Johnny Léonard (Metz) en Jozef Vacenovsky (Dukla Praag) erbij. Gent eindigde derde in het seizoen 1969 – 1970 na een lange strijd met Standard om de titel te hebben gestreden.

De derde plaats betekende opnieuw een Europees avontuur en deze maal werd het Duitse Hamburg uit de urne gehaald. Hamburg had toen een aantal kleppers in de ploeg: Uwe Seeler, Sandmann en Schultz. De heenwedstrijd in Gentbrugge eindigde op een 0-1 en in Hamburg werden de Gentenaars – 700 buffalo’s maakten de verplaatsing – met 7-1 ingeblikt. De eerredder werd gescoord door Bene.

Opnieuw werd een Europese uitschakeling slecht verteerd. Bovendien sukkelden heel wat Buffalo’s met blessures en stelde de trainer noodgedwongen 25 spelers tijdens dat seizoen op. K.A.A. Gent eindigde dat seizoen op de allerlaatste plaats en kwam zo opnieuw in de tweede klasse terecht. Na heel wat jaren vagevuur met zelfs een degradatie naar derde klasse kwam Gent pas in 1980 weer in de hoogste afdeling terecht.

Modern Europees voetbal

Met de terugkeer van de Gentse helden naar de eerste afdeling borrelden ook de verlangens naar Europese wedstrijden op. Hoewel we toen één van onze beste spelersgroepen hadden met mensen als Laurijssen, Hanssens, Criel, Coenije, Heyt, Nollet, Quipor en Van Haecke tastte voorzitter De Meester diep in zijn buidel om de kern verder te versterken.

Dit gebaar werd door de supporters enthousiast onthaald en zij kwamen met 20 000 naar het Ottenstadion afgezakt. Standard werd in ’82 kampioen (in welke omstandigheden weet iedereen) en wij hadden toen maar 3 puntjes minder en mochten terug Europa in. Europa lag evenwel dichter dan gehoopt, want de Buffalo’s lootten het Nederlandse Haarlem. Dank zij een cadeaupenalty in de slotfase zorgde Tokodi met een 2-1 uitslag voor een spannende terugwedstrijd. Die terugwedstrijd was een echte trhiller. Al snel kwamen we 0-1 achter maar toen toonden de Gentse jongens dat ze konden voetballen en kwamen door doelpunten van Koudijzer (2), Schapendonk (1) op een riante score, maar helaas eindigde de partij op 3-3 en Europese dromen lagen aan scherven in Gentbrugge.

In ’83 was Gent terug op het Europese toneel te zien en deze keer mochten ze in de andere richting de grens oversteken, meer bepaald naar Racing Club de Lens. De Deense international Sören Busk zette Gent op voorsprong, maar een flatertje van Dré Laurijssen kostte een riante uitgangspositie. Aad Koudijzer maakte de 0-1 maar de voorsprong kon niet behouden worden en de verlengingen eindigden in het voordeel van de Franse club (2-1).

Na het winnen van de Belgische beker kwam Gent tegenover het Schotse Celtic Glasgow te staan. In de thuiswedstrijd werd even gedacht dat een stunt mogelijk was (1-0 Cordiez), maar in Glasgow drukten de Schotten even op het gaspedaal en werden de Buffalo’s na een hevige strijd te hebben geleverd toch met 3-0 verslagen.

De Buffalo’s bleven zich tonen op het Europese toneel. Het was immers één van de uitdrukkelijk uitgesproken doelstellingen van het toenmalige bestuur. Het leverde in het seizoen 1986-1987 een mooie campagne op met wedstrijden tegen het kleine broertje Jeunesse d’Esch, het flinkere Sportul Boekarest en het ongenaakbare Göteborg waar het schip met een 4-0 nederlaag ten onder ging.

De fans dienden dan een aantal seizoenen op hun honger te blijven zitten om dan de mooiste Europese campagne te beleven in het seizoen 1991-1992. In de eerste ronde werd Lausanne Sport na een slechte uitgangspositie in eigen huis (0-1) in Zwitserland uitgeschakeld na het nemen van strafschoppen. De volgende tegenstander was het toen talentrijke Eintracht Frankfurt. De tegenstander kwam in het Ottenstadion niet verder dan 0-0 en zou de klus klaren in Duitsland. Niemand minder dan Erwin Vandenbergh liet hun droom uiteenspatten door met een magistraal kopbaldoelpunt de Buffalo’s naar de volgende ronde te brengen. Toen was Dynamo Moskou aan de beurt. In eigen huis zorgden Vandenbergh en Marc Van der Linden voor de doelpunten. In Moskou hielden de Gentenaars de 0-0 op het bord. Ajax Amsterdam noemde onze club bij monde van hun coach Louis Van Gaal een luizenclub, maar dat vond de Gentse trainer René Vandereycken een mooi compliment. Ajax kon tegen een sterk verdedigend K.A.A. Gent niet tot scoren komen in Gentbrugge maar klaarde de klus makkelijk in Amsterdam waardoor een einde kwam aan het mooiste Europese avontuur van de Buffalo’s.

Sindsdien konden de Buffalo’s geen volwaardig Europees voetbal meer afdwingen. Enkel via de Intertotobeker die door heel wat trainers als een storend element in de voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt beschouwd, werden nog een aantal leuke Europese wedstrijden gespeeld tegen clubs als Werder Bremen, PSG, Malaga CF en Valencia CF. In het seizoen 2009-2010 mochten we dan toch weer met de grotere clubs ons meten en werden we in eigen huis met 1-7 in de pan gehakt door AS Roma. Een seizoen later mochten de Buffalo’s zelfs proeven van de Champions League maar het avontuur was door de te sterke tegenstander die Dynamo Kiev was van korte duur. In de Europa League werd evenwel Feyenoord Rotterdam opzij gezet zodat K.A.A. Gent voor het eerst in zijn bestaan mocht meespelen in de groepswedstrijden van de Europa League. Daarin liet het leuke dingen zien en had het tot de laatste speeldag zicht op ‘overwinteren’. Helaas, in barre weersomstandigheden gingen de Buffalo’s in Rijsel stevig onderuit.

 

Alle uitslagen op een rijtje

Seizoen 1963-1964 – Beker der Jaarbeurssteden

FC Keulen 3-1 K.A.A. Gent
04/09/1963
Doelpunt K.A.A. Gent: Delmulle
Speelden voor K.A.A. Gent: Seghers A., Vandevelde, Delmulle N., Ghellinck, De Naeyer, Mayama, Mahieu, Seghers U., Lambert, Delmulle E., Storme

K.A.A. Gent 1-1 FC Keulen
16/10/1963
Doelpunt K.A.A. Gent: Devos
Speelden voor K.A.A. Gent: Seghers A., Raymond De Baets, Van Nuffel, Roger De Baets, Vandevelde, Mahieu, Ghellinck, Devos (WS Ieper), Lua Da Silva (Racing White), Van Gansbeke (E. Aalst), Storme

FC Keulen plaatste zich voor de groene tafel omdat K.A.A. Gent drie spelers van een andere club tussen de lijnen bracht.

 

Seizoen 1964-1965 – Beker der Bekerwinnaars

K.A.A. Gent 0-1 West Ham United
23/09/1964
Speelden voor K.A.A. Gent: Seghers A., Devreese, De Naeyer, Delmulle, Roger De Baets, Ghellinck, Mahieu, Seghers U., Lambert, Mayama, Storme

West Ham United 1-1 K.A.A. Gent
07/10/1964
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Peeters (eigen doel)

 

Seizoen 1966-1967 – Beker der Jaarbeurssteden

K.A.A. Gent 1-0 Girondins Bordeaux
19/10/1966
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Lippens
Speelden voor K.A.A. Gent: Vukasovic, Devreese, De Baets, De Naeyer, Tavernier, Deviaene, Lippens, Vander Lippe, Devos, Lambert

Girondins Bordeaux 0-0 K.A.A. Gent
21/12/1966
Speelden voor K.A.A. Gent: Vukasovic, Tavernier, Vermeulen, Debaets, De Naeyer, Ghellinck, Deviaene, Lippens, Vander Lippe, Devos, Lambert

Kilmarnock 1-0 K.A.A. Gent
14/12/1966
Speelden voor K.A.A. Gent: Vukasovic, Tavernier, Vermeulen, De Naeyer, Ghellinck, Deviaene, Lippens, Vanderlippe, Devos, Lambert, Cerkic

K.A.A. Gent 1-2 Kilmarnock
21/12/1966
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Ghellinck
Speelden voor K.A.A. Gent: Vukasovic, Devreese, Vermeulen, De Naeyer, Ghellinck, Deviaene, Tavernier, Lippens, Vanderlippe, Devos, Lambert

 

Seizoen 1970-1971 – Beker der Jaarbeurssteden

K.A.A. Gent 0-1 Hamburg SV
02/09/1970
Speelden voor K.A.A. Gent: Brkljacic, De Groote, Konter, Ghellinck, Mahieu, Deviaene, Jurion, Delmulle, Dos Santos, Leonard, Bene (65′ Sztany)

Hamburg SV 7-1 K.A.A. Gent
15/09/1970
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Benedito
Speelden voor K.A.A. Gent: Brkljacic, Tavernier, Konter, Ghellinck, Mahieu, Deviaene, Jurion, Delmulle, Dos Santos (7′ Benedito), Leonard, Sztany

 

Seizoen 1982-1983 – UEFA-Beker

FC Haarlem 2-1 K.A.A. Gent
15/09/1982
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Tokodi (strafschop)
Speelden voor K.A.A. Gent: Daenen, Hanssens, Criel, Busk, Van Goethem, Koudijzer, Mücher, Quipor, Braem (80′ Tokodi), Schapendonk, Bouvy (70′ Lecloux)

K.A.A. Gent 3-3 FC Haarlem
29/09/1982
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Koudijzer (2x), Schapendonk
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, Hanssens, Criel, Busk, Van Goethem (77′ Lecloux), Koudijzer, Mücher, Quipor (66′ Braem), Rombouts, Schapendonk, Cordiez

 

Seizoen 1983-1984 – UEFA-Beker

K.A.A. Gent 1-1 RC Lens
14/09/1983
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Busk
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, Hanssens, Criel, Busk, De Wolf, Van Troos, Koudijzer, de kneef, Rombouts (61′ Tokodi), Mücher, Cordiez (82′ Quipor)

RC Lens 2-1 K.A.A. Gent (na verlengingen)
28/09/1983
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Koudijzer
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, Hanssens, Criel, Busk, De Wolf, Quipor, Koudijzer, Van Troos, Tokodi (63′ De Kneef), Mücher, Cordiez (105′ Rombouts)

 

Seizoen 1984-1985 – Beker der Bekerwinnaars

K.A.A. Gent 1-0 Celtic Glasgow
19/09/1984
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Cordiez
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, Busk, Criel, Hanssens, De Wolf, Ruzic, Van Looy (60′ Bouvy), Quipor (75′ De Kneef), Martens R., Schapendonck, Cordiez

Celtic Glasgow 3-0 K.A.A. Gent
03/10/1984
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, Busk, Criel, Hanssens, De Wolf, Bouvy (76′ Tokodi), De Kneef, Quipor (55′ Van Looy), Martens, Schapendonck, Cordiez

 

Seizoen 1986-1987 – UEFA-Beker

La Jeunesse d’Esch 1-2 K.A.A. Gent
17/09/1986
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Nollet, Van Looy
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, De Kneef, De Wolf, Cordiez, Gijbels, Van Mierlo, Nollet, Ruzic, Hinderijckx, Van Looy, Raeven

K.A.A. Gent 1-1 La Jeunesse d’Esch
01/10/1986
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Hinderijckx
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, De Kneef, De Wolf, Cordiez, Gijbels, Van Mierlo, Nollet, Ruzic, Hinderijckx, Van Looy, Raeven

Sportul Studentesc Boekarest 0-3 K.A.A. Gent
22/10/1986
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Raeven, Hinderijckx en Hallaert
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, De Kneef, De Wolf, Criel (13′ Van Looy), Gijbels, Van Mierlo, Nollet, Ruzic, Hinderijckx, Raeven (76′ Hallaert), Cordiez

K.A.A. Gent 1-1 Sportul Studentesc Boekarest
05/11/1986
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Hinderijckx
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, De Kneef, Verheecke, Raeven, Gijbels, Van Mierlo, Nollet, Ruzic, Hinderijckx, Van Looy, Cordiez

K.A.A. Gent 0-1 IFK Göteborg
26/11/1986
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, De Kneef, De Wolf, Criel, Gijbels, Van Mierlo (62′ Raeven), Nollet, Ruzic, Hinderijckx, Hallaert (72′ Van Looy), Cordiez

IFK Göteborg 4-0 K.A.A. Gent
10/12/1986
Speelden voor K.A.A. Gent: Laureyssen, De Kneef, De Wolf, Criel, Gijbels, Nollet, Ruzic, Hinderijckx (46′ Van Mierlo), Hallaert (58′ Van Looy), Cordiez, Verheecke

 

Seizoen 1991-1992 – UEFA-Beker

K.A.A. Gent 0-1 Lausanne Sports
17/09/1991
Speelden voor K.A.A. Gent: Petry, Medved, De Groote, De Roover, Verkuyl, Janssens, Vandenbergh (75′ Verdegem), Dauwen, Van der Linden, Balenga (55′ Cooreman), Viscaal

Lausanne Sports 0-1 K.A.A. Gent (strafschoppen: 1-4)
02/10/1991
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Verkuyl
Speelden voor K.A.A. Gent: Petry, Medved, De Groote (46′ Dauwe), Dauwen, De Roover, Verkuyl (106′ Balenga), Janssens, Vandenbergh, Verdegem, Van der Linden, Viscaal

K.A.A. Gent 0-0 Eintracht Frankfurt
22/10/1991
Speelden voor K.A.A. Gent: Petry, Medved, De Groote (46′ Herbots), Dauwen, De Roover, Verkuyl, Janssens, Vandenbergh (82′ Porte), Verdegem, Van der Linden, Viscaal

Eintracht Frankfurt 0-1 K.A.A. Gent
06/11/1991
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Vandenbergh
Speelden voor K.A.A. Gent: Petry, Medved, De Groote (72′ Dauwe), Dauwen, Van Gronsveld, Verkuyl, Janssens, Vandenbergh (86′ Herbots), Verdegem, Porte, Viscaal

K.A.A. Gent 2-0 Dinamo Moskou
27/11/1991
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Vandenbergh en Van der Linden
Speelden voor K.A.A. Gent: Petry, Medved, De Groote (15′ Porte), Dauwen, Van Gronsveld, Verkuyl, Janssens, Vandenbergh, Verdegem (73′ Herbots), Van der Linden, Viscaal

Dinamo Moskou 0-0 K.A.A. Gent
11/12/1991
Speelden voor K.A.A. Gent: Petry, Medved, De Groote, Dauwen, Vangronsveld, Verkuyl, Janssens, Herbots (82′ Maes), Verdegem, Van der Linden, Viscaal (88′ Balenga)

K.A.A. Gent 0-0 Ajax Amsterdam
04/03/1992
Speelden voor K.A.A. Gent: Petry, Herbots, De Groote, Dauwen, Van Gronsveld, Verkuyl, Janssens, Vandenbergh, Verdegem, Porte (84′ Cooreman), Viscaal

Ajax Amsterdam 3-0 K.A.A. Gent
18/03/1992
Speelden voor K.A.A. Gent:Petry, Medved, De Groote (18′ Van der Linden), Dauwen, Van Gronsveld, Verkuyl, Janssens, Herbots, Verdegem (46′ Balenga), Vandenbergh , Viscaal

 

Seizoen 2000-2001 – UEFA-Beker

IA Akranes 0-3 K.A.A. Gent
15/08/2000
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Schepens, Pedersen en Olcese
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Peeters, Borkelmans, Cipi, Laamers, Kaklamanos (74′ Pedersen), Olcese, Schepens, Sterbal, Christensen, Joly (83′ Gajser)

K.A.A. Gent 3-2 IA Akranes
23/08/2000
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Kaklamanos (2x), Cipi
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Peeters, Borkelmans, Vasov, Cipi, Gajser, Kaklamanos, Olcese (66′ Sterbal), Schepens, Joly (46′ Kharif), Pedersen (46′ Laamers)

K.A.A. Gent 0-6 Ajax Amsterdam
12/09/2000
Speelden voor KA.A. Gent: Herpoel, Peeters, Christensen, Laamers, Vasov, Borkelmans, Joly, Gajser (64′ Pedersen), Schepens, Hossam, Kaklamanos (46′ Barka)

Ajax Amsterdam 3-0 K.A.A. Gent
28/09/2000
Speelden voor KA.A. Gent: Herpoel, Peeters, Ramcic, Cipi, Pedersen, Gajser, Joly, Laamers, Schepens (60′ Nielsen), Kraouche (67′ Hossam), Kaklamanos.
Seizoen 2001-2002 – Intertoto

Celik Zenika 1-0 K.A.A. Gent
30/06/2001
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Peeters, Cipi, Vasov, Borkelmans, Ramcic, Gasjer (71′ Schepens), Mudingayi (81′ Kharif), Machethe (87′ Olcese), Kraouche, Lempereur

K.A.A. Gent 2-0 Celik Zenika
07/07/2001
Doelpunten voor K.A.A Gent: tweemaal eigen doel
Speelden voor KA.A. Gent: Herpoel, Peeters, Cipi, Vasov, Faye, Vanic (46′ Verschuere), Lempereur, Kraouche (83′ Anic), Machethe, Wiart (60′ Schepens), Oyawolé

Werder Bremen 2-3 K.A.A. Gent
14/07/2001
Doelpunten voor K.A.A Gent: Oyawolé (2x), Anic
Speelden voor KA.A. Gent:Herpoel, Schepens (61′ Wiart), Christensen, Vasow, Cipi, Anic, Verschuere, Vanic, Lempereur, Faye, Oyawolé

K.A.A. Gent 0-1 Werder Bremen
21/07/2001
Speelden voor K.A.A Gent: Herpoel, Cipi, Vasov, Peeters, Borkelmans, Gajser (77′ Schepens), Anic (67′ Machethe),Verschuere, Kraouche, Oyawolé, Wiart

K.A.A. Gent 0-0 Paris SG
21/07/2001
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Peeters, Cipi, Ramcic, Faye, Gasjer (78′ Anic), Kraouche (46′ Oyawolé), Machethe, Vanic (46′ Verschuere), Schepens, Lempereur

Paris SG  7-1 K.A.A. Gent
28/07/2001
Doelpunt voor KA.A. Gent: Faye
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Peeters (65′ Schepens), Cipi (46′ Ramcic), Vasov, Faye, Verschuere, Anic (66′ Machethe), Kraouche, Mudangayi, Oyawole, Wiart
Seizoen 2003-2004 – Intertotowedstrijden

K.A.A. Gent 2-0 Saint Patrick’s Athletic
06/07/2003
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Kaklamanos (2x)
Speelden voor K.A.A. Gent: Van Impe, Vanic, Pedersen, Faye, Krizanovic (46′ Hosny) , De Decker, Kraouche (89′ Verbrugghe), Hempte, Oyawolé, Kaklamanos, Schepens

Saint Patrick’s Athletic 3-1 K.A.A. Gent
13/07/2003
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Hosny
Speelden voor K.A.A. Gent:  Van Impe, Beernaert (Van Hoyweghen 90′), Faye, Hempte, Hosny, Kraouche (Krizanovic 73′), Oyawolé, Pedersen, Vanic, Verbrugghe (Dimbala 73′) De Decker

Malaga 3-0 K.A.A. Gent
20/07/2003
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Faye, Pedersen, Peeters, Hempte, Vanic (45′ Verbrugghe), Kraouche, Verbiest (50′ Mudingayi), Hosny, Oyawolé (57′ Dimbala), Kaklamanos

K.A.A. Gent 1-1 Malaga
27/07/2003
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Kaklamanos
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Mudingayi (46′ De Decker), Vanhoyweghen, Peeters, Pedersen (46′ Dimbala), Verbrugghe, Kraouche, Hempte, Bernaert, Kaklamanos, Hosny

Seizoen 2004-2005 – Intertotowedstrijden

K.A.A. Gent 2-1 Fylkir Reykjavík
20/06/2004
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Ribus
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Goossens, Peeters, Vanhoyweghen, Oussalah, Martens, Verschuere, Adjaoud, Ribus, Jarakovic (61′ Constancia) en Cavens

Fylkir Reykjavík 0-1 K.A.A. Gent
26/06/2004
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Martens
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Goossens, Peeters, Vanhoyweghen, Oussalah (70′ Constancia), Ndikumana, Martens, Verschuere, Adjaoud, Ribus en Cavens (80′ Jarakovic)

FK Vardar Skopje 1-0 K.A.A. Gent
03/07/2004
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Vrancken, Peeters, Vanhoyweghen, Laybutt, Verschuere (82′ Mehmedovic), Adjaoud, Ribus, Cooreman, Martens en Jbari

K.A.A. Gent 1-0 FK Vardar Skopje (strafschoppen: 3-4)
10/07/2004
Doelpunt voor K.A.A. Gent: eigen doel Djosevski
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Vrancken, Peeters, Vanhoyweghen, Laybutt, Verschuere (82′ Mehmedovic), Adjaoud, Ribus, Cooreman, Martens en Jbari

 

Seizoen 2005-2006 – Intertotowedstrijden

Bohemian FC 1-0 K.A.A. Gent
18/06/2005
Speelden voor K.A.A. Gent: Runje, Laybutt, Lombaerts, Smoje, Mirvic (67′ Matthys), Håkonsen, Cooreman, Mamouni, Vrancken, Boussoufa en Jbari

K.A.A. Gent 3-1 Bohemian FC
25/06/2005
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Jbari, Håkonsen en Vrancken
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Laybutt, Lombaerts, Smoje, Håkonsen, Cooreman, Mamouni, Vrancken, Boussoufa (89′ De Beule), Jbari (82′ Martens) en Matthys (46′ Diop)

K.A.A. Gent 1-0 FC Tescoma Zlin
02/07/2005
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Martens
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Smoje, Laybutt, Lombaerts, Mamouni, Vrancken, Håkonsen, Boussoufa, Martens, Jbari (82′ Mladenovic) en Datti

FC Tescoma Zlin 0-0 K.A.A. Gent
10/07/2005
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Smoje, Laybutt, Lombaerts, Cooreman, Mamouni, Tracjev, Håkonsen, Boussoufa, Martens (35′ Diop) en Mladenovic (85′ Thompson)

K.A.A. Gent 0-0 Valencia CF
17/07/2005
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Smoje, Laybutt, Lombaerts, Håkonsen, Mamouni, Vrancken, Cooreman, Boussoufa (87′ De Beule), Zoko (75′ Mladenovic), Datti (87′ Diop)

Valencia CF 2-0 K.A.A. Gent
23/07/2005
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Smoje, Laybutt, Lombaerts, Håkonsen, Mamouni, Vrancken (84′ De Beule), Cooreman, Boussoufa (84′ Trajcev), Zoko (68′ Mladenovic) en Datti

 

Seizoen 2006-2007 – Intertotowedstrijden

Grasshoppers Club Zürich 2-1 K.A.A. Gent
15/07/2006
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Zewlakow
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Azofeifa (70′ Thompson), Smoje, Laybutt, Lombaerts, Martens (76′ Mirvic), Pavlovic, De Beule, Grégoire (79′ Gillet), Foley en Zewlakow

K.A.A. Gent 1-1 Grasshoppers Club Zürich
22/07/2006
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Foley
Speelden voor K.A.A. Gent: Herpoel, Laybutt, Smoje, Lombaerts, Martens, Azofeifa (71′ Ruiz), De Beule (88′ Nfor), Pavlovic, Grégoire (70′ Gillet), Foley en Zewlakow.

 

Seizoen 2007-2008 – Intertotowedstrijden
K.A.A. Gent 1-1 Aalborg BK
21/07/2007
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Olufade
Speelden voor K.A.A. Gent: Martinovic, Gillet, Grncarov, Mutavdzic, Moia (Vermouth), Grondin, Azofeifa (Haznadar), De Beule, Zewlakow, Foley en Olufade Doelpunten: Olufade

Aalborg BK 2-1 K.A.A. Gent
20/07/2007
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Olufade
Speelden voor K.A.A. Gent: Martinovic, Gillet (Vermouth), Svetlicec (Moia), Grncarov, Mutavdzic, Grondin, De Beule, Stoica (Ruiz), Zewlakow, Olufade en Foley

 

Seizoen 2008-2009 – UEFA Cup

K.A.A. Gent 2-1 Kalmar FF
14/08/2008
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Thijs (61′) en Azofeifa (85′)
Jorgacevic, Duarte, Suler, Smoje, Thompson, Thijs, Maric (Azofeifa), Rosales, Ruiz, Nfor(Olufade) en Foley

Kalmar  FF 4-0 K.A.A. Gent
28/08/2008
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Grondin, Suler, Smoje (Duarte), Thompson, Rosales (Olufade), Thijs, Azofeifa (Maric), Ruiz, Foley en Ljubijankic

 

Seizoen 2009-2010 – Europa League

FC Naftan Novopolotsk 2-1 K.A.A. Gent 16/07/2009
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Maric
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Suler, Hanstveit, Wils, Smolders, Leye (63′ El Ghanassy), Custovic, Lepoint, Maric, Ljubijankic en Grondin

K.A.A. Gent 1-0 FC Naftan Novopolotsk
23/07/2009
Doelpunt voor K.A.A. Gent: El Ghanassy 1-0
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Grondin, Wils, Suler, Hanstveit, Lepoint, Smolders, Maric (Custovic), Azofeifa (Duarte), El Ghanassy (79′ Leye), Ljubijankic

AS Roma 3-1 K.A.A. Gent
30/07/2009
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Leye
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Grondin, Wils, Suler, Thompson, Azofeifa (81′ Lepoint), Smolders, Duarte, Maric, Ljubiankic (62′ Custovic) en Leye (78′ Hanstveit)

K.A.A. Gent 1-7 AS Roma06/08/2009
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Smolders
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Grondin, Wils, Suler, Hanstveit, Azofeifa, Smolders, De Smet (45′ Duarte), Maric, Ljubiankic (45′ Custovic) en Leye (62′ Lepoint)

 

Seizoen 2010-2011 – Champions League + Europa League

Dynamo Kiev 3-0 K.A.A. Gent
27/07/2010
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Myrie (73′ Smolders), Hanstveit, Wils, Thijs, Leye (58′ Arbeitman), El Ghanassy, Duarte, De Smet (83′ Coulibaly), Lepoint en Grondin

K.A.A. Gent 1-3 Dynamo Kiev
04/08/2010
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Coulibaly
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Myrie, Suler (70′ uitgevallen), Duarte (45′ Arbeitman), Thompson, Thijs, Grondin, Lepoint (69′ Smolders), Custovic (45′ Ljubijankic), Coulibaly en El Ghanassy

Feyenoord Rotterdam 1-0 K.A.A. Gent
19/08/2010
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Myrie, Wils, Hanstveit, Skarabot, Thijs, Grondin, Azofeifa (68′ De Smet), El Ghanassy (82′ Smolders), Soumahoro (68′ Ljubijankic) en Coulibaly

K.A.A. Gent 2-0 Feyenoord Rotterdam
26/08/2010
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Soumahoro en Coulibaly
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Myrie (84′ Duarte), Wils, Hanstveit, Thompson, Thijs (66′ Ljubijankic, Grondin, Azofeifa (69′ Smolders), El Ghanassy, Soumahoro en Coulibaly

Levski Sofia 3-2 K.A.A. Gent
16/09/2010
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Azofeifa en Suler
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Wils, Suler, Wallace, Baric, Thijs, Grondin (77′ Smolders), Azofeifa, Soumahoro (65′ El Ghanassy), De Smet (67′ Arbeitman) en Ljubijankic

K.A.A. Gent 1-1 Lille OSC
30/09/2010
Doelpunt voor K.A.A. Gent: De Smet
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Wils, Suler, Skarabot, Baric, Smolders, Conté (66′ Ljubijankic), Azfofeifa, De Smet (85′ Arbeitman), Coulibaly en El Ghanassy

Sporting Lissabon 5-1 K.A.A. Gent
21/10/2010
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Wils
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Hanstveit, Wils, Smolders (45′ Coulibaly), Thijs, Azofeifa, El Ghanassy (67′ Soumahoro), Baric (45′ Grondin), Skarabot, Conté en Ljubijankic

K.A.A. Gent 3-1 Sporting Lissabon
04/11/2010
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Smolders, Conté en Arbeitman
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Wallace, Wils (29′ Hanstveit), Suler, Baric, Thijs, Smolders, De Smet (74′ Conté), Ljubijankic, El Ghanassy en Coulibaly (67′ Arbeitman)

K.A.A. Gent 1-0 Levski Sofia
01/12/2010
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Wallace
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Wils, Suler, Wallace, Baric, Thijs, Smolders, Azofeifa (88′ Lepoint), Ljubijankic, El Ghanassy en Arbeitman

Lille OSC 3-0 K.A.A. Gent
16/12/2010
Speelden voor K.A.A. Gent: Jorgacevic, Wils, Suler, Wallace, Lepoint, Thijs, Smolders, Azofeifa (45′ Conté), Ljubijankic, El Ghanassy (62′ Soumahoro) en Coulibaly (62′ Arbeitman)

 

Seizoen 2011-2012 – Europa League

FC Differdange 03 0-1 K.A.A. Gent
19/07/2012
Doelpunt voor K.A.A. Gent: Arzo
Speelden voor K.A.A. Gent: Padt, Corstjens, Melli, Baric, Arzo, Maréval, Brüls, Van Der Bruggen, Messoudi (79′ Foket), Conté en Kola (71′ Arbitman)

K.A.A. Gent 3-2 FC Differdange 03
26/07/2012
Doelpunten voor K.A.A. Gent: Melli, Conté en Kola
Speelden voor K.A.A. Gent: Boeckx, Corstjens, Melli, Baric, Arzo (76′ N’Diayé), Wallace, Brüls, Van Der Bruggen (80′ Raman), Messoudi (86′ Arbitman), Conté en Kola

Videoton FC 1-0 K.A.A. Gent
02/08/2012
Speelden voor K.A.A. Gent: Padt, Melli, Arzo, Rafinha, Maréval, Brüls (82′ Soumahoro), N’Diayé, Van der Bruggen, Messoudi (72′ Remacle), Conté en Arbitman

K.A.A. Gent 0-3 Videoton FC
09/08/2012
Speelden voor K.A.A. Gent: Padt, Baric (61′ Messoudi), Melli, Arzo, Maréval (70′ Wallace), N’Diayé, Gecov (61′ Kola), Brüls, Conté, Arbitman en Remacle

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.